Pentagoni do të ngrejë një Task Force për të hetuar UFO-t

Zyrtarët amerikanë të mbrojtjes kanë paralajmëruar ngritjen e një Task Force për të hetuar raportimet për objekte të paidentifikuara fluturuese në hapësirën e kufizuara ajrore.

Sipas Pentagonit, kjo Task Force do të vlerësojë objektet me interes dhe do të përpiqet të shmangë çdo kërcënim të lidhur me to.

Një raport ushtarak i shumëpritur në muajin qershor nuk arriti të shpjegonte dhjetëra pamje të raportuara për UFO dhe paralajmëroi për rreziqe të mundshme të sigurisë kombëtare.

LEXO EDHE  Qeveria çeke synon të bëjë vaksinimin e detyrueshëm për moshat mbi 60

Grupi i ri do të mbikëqyret nga udhëheqës të lartë ushtarakë dhe të inteligjencës.

Grupi i Sinkronizimit të Identifikimit dhe Menaxhimit të Objekteve Ajrore do të zbulojë, identifikojë dhe atribuojë objektet me interes në hapësirën ajrore të përdorimit të veçantë.

Direktivat e tyre përfshijnë reduktimin e boshllëqeve në aftësitë e zbulimit të inteligjencës, analizimin e të dhënave të inteligjencës dhe kundërzbulimit dhe rekomandimin e politikave në këtë fushë.