Balla: Nuk ka asnjë “pazar” me opozitën për zgjatjen e mandatit të anëtarëve të KPK

Kryetari i grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla, tha një prononcimi për mediat, se nuk ka asnjë “pazar” mes opozitës dhe mazhorancës për zgjatjen e mandatit të anëtarëve të KPK. Teksa u pyet për çështjen, Balla tha se zgjatja e mandatit të Komisionit të Kualifikimit është çështje teknike dhe nuk duhet politizuar.

“Në PD ka një debat, kryesisht me aktorë kryetarin Lulzim Basha dhe Oerd Bylykbashin që diskutojnë se PS jep në shkëmbim të votave për Vettingun në Kushtetutë Reformën Territoriale. A ka një ofertë të tillë nga partia juaj”, u pyet Balla.

Kryetari i grupit parlamentar të tha: “Dua t’ju siguroj që ekspertët tanë janë duke punuar intensivisht, qoftë Bushka, apo kolegë të tjerë edhe me dy institucione ndërkombëtare që kanë këshilluar mbarëvajtjen e Reformës në Drejtësi për të konkluduar në amandamentin kushtetues për zgjatjen e mandatit të Komisionit të Përkohshëm të Kualifikimit. Pra në kuptimin që të arrijmë që të kemi brenda një kohe të shkurtët këtë amendament gati dhe pastaj të jetë gati për të filluar ajo që është më e rëndësishme, procedura parlamentare. E dini mirë që amandamenti kushtetues kërkon një kohë minimalisht 45 ditë, deri në 60 ditë. Kjo kërkon shumë punë, por e konsideroj një çështje tepër teknike tek e cila politika duhet të rrijë larg në kuptimin për rëndësinë që ka Vettingu dhe faktin që Vettingu ka rezultate të mira. Do të propozoja që askush prej nesh të mos e politizojë, ta mbajë si një çështje tepër teknike, si një nevojë e domosdoshme e vijueshmërisë së procesit apo reformës historike të Reformës në Drejtësi. Dua t’ju garantoj që nuk ka asnjë lloj “pazari” sepse është një çështje që e konsideroj të një rëndësie të veçantë ku secili prej nesh deputetëve duhet të marrë përgjegjësinë që i takon”.

LEXO EDHE  COVID-19 rriti numrin e pacientëve në psikiatri dhe përdoruesve të drogës