Kishin bërë plane për sulme terroriste, arrestohen 5 persona në Kosovë

5 persona janë arrestuar në Kosovë pasi dyshohet se po përgatisnin akte terroriste. Prokuroria Speciale e Kosovës ka bërë të ditur se pas një hetimi disa mujor dhe zbatimit të masave të fshehta të hetimit dhe vëzhgimit është zhvilluar një operacion nga Policia e Kosovës që ka çuar në prangosjen e 5 personave. Në banesat e tyre janë gjetur materie eksplozive, armë zjarri, dron si dhe armë anti-tank.

“Ekziston dyshimi i arsyeshëm se të njëjtit persona kanë kryer veprat penale “Përgatitja e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit Kushtetues dhe Sigurisë së Republikës së Kosovës”, “Kryerja e veprës terroriste”, “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse”, – thuhet në njoftimin e prokurorisë.

LEXO EDHE  Helmimet në Krujë, flet mjeku: Institucionet reaguan vonë

Prokuroria Speciale bën të ditur se brenda afateve kohore ligjore do të bëjë kërkesë për caktim të paraburgimit për 5 personat e ndaluar. Ende nuk bëhet me dije asnjë detaj tjetër lidhur me identitetin e tyre.