Pfizer kërkon vaksinimin me urgjencë të fëmijëve nga 5 deri në 11 vjeç

fizer po kërkon që të vaksinohen edhe fëmijët e moshës 5-11 vjeç kundër COVID-19.

Përmes një shkrimi në Twitter, Pfizer ka bërë të ditur se i ka dorëzuar kërkesën për aplikimin e vaksinës Rregullatorit të Ushqimit dhe Barnave (FDA) për autorizim urgjent.

E nëse kërkesa e tyre pranohet, ata shumë shpejtë do të mund ta administrojnë këtë vaksinë.

Vaksina Pfizer tashmë ka filluar të jepet te fëmijët nën 18 vjeç.

LEXO EDHE  ‘Mjegulla e trurit’/ Fenomeni i çuditshëm që ndodh tek personat e prekur nga koronavirusi

“Ne dhe @BioNTech_Group kemi paraqitur zyrtarisht kërkesën tonë tek @US_FDA për Autorizimin e Përdorimit Urgjent (EUA) të vaksinës sonë #COVID19 tek fëmijët 5 deri <12″, është thënë nga Pfizer.