“Gjithçka duket e errët”, talebanët marrin një tjetër masë, përjashtojnë vajzat nga shkollat e mesme

Talebanët kanë përjashtuar vajzat nga shkollat e mesme afgane, pasi urdhëruan vetëm djemtë dhe mësuesit meshkujt të ktheheshin në klasë.

Një deklaratë nga grupi islamik që thotë se klasat e mesme do të rifillonin nuk përmendte vajza apo gra.

Një nxënëse afgane tha për BBC se ishte e shkatërruar. “Gjithçka duket shumë e errët”, tha ajo.

Pavarësisht premtimeve të talebanëve, kjo është shenja e fundit që Afganistani po kthehet në sundimin e ashpër të viteve 1990.

LEXO EDHE  Erdogan tërhiqet nga vendimi për shpalljen "non grata" të ambasadorëve

 

 

Në një zhvillim tjetër, të premten talebanët duket se kanë mbyllur ministrinë e çështjeve të grave dhe e kanë zëvendësuar atë me një departament që dikur zbatonte doktrina të rrepta fetare.

Gjatë sundimit të tyre midis 1996 dhe 2001, Ministria për Përhapjen e Virtytit dhe Parandalimin e Zëvendës ishte përgjegjëse për vendosjen e të ashtuquajturve polici të moralit në rrugë për të zbatuar interpretimin e rreptë të ligjit fetar islam nga talebanët, i njohur si Sheriati.