Tritan Kalo: Mjekët shkruajnë receta për ilaçet kundër Covid për përfitime monetare

Mjeku Tritan Kalo përmes një postimi në rrjetin e tij social fb, ka ngritur dyshime të mëdha në lidhje me përshkrimin e recetave për pacientët e sëmurë me Covid.

Ai shkruan se shumë ilaçe të njohura si Remdesivir, Favira, Truvada, Tamiflu, që kanë rezultuar të padobishëm, përdoren për trajtimin e qindra pacientëve megjithëse OBSH kanë deklaruar mospërdorimin e tyre.

 “Bëhet fjalë për Panjohuri apo për Përfitime monetare në këto kohë të turbullta kovidiane”- shkruan ndër të tjera ai.

STATUSI I KALOS

Për sa kohë që ASNJË antiviral si: Remdesivir, Favira, Truvada,, Tamiflu, etj, apo antiparazitari Ivermectin nuk kanë dhënë ndonjë efekt dobiprurës në mjekimin e të sëmurëve me Covid-19, përkundrazi më shumë dëmprurës të tyre, përse ato vijojnë e përshkruhen nga kolegët ose vijojnë të kërkohen nga të sëmurët ose të afërmit e tyre….

Asnjëri prej tyre nuk është antiviral specifik ndaj virusit Sars-Cov2/Covid-19….FDA, EMA, ËHO kanë rekomanduar MOS dhënien e tyre….Bëhet fjalë për Panjohuri apo për Përfitime monetare në këto kohë të turbullta kovidiane….”Së pari mos lëndo”(“ Prima non noçere” – shprehet babai i mjeksisë Hipokrati)…..Together forever!!

LEXO EDHE  Krimi i dyfishtë në Vlorë/ Kushëriri: Xhaxha dhe nip po mblidhnin ullinjtë, ata ...