Kryetarja e KE viziton Ballkanin Perëndimor në fund të shtatorit

Kryetarja e Komisionit Europian, Ursula Von der Leyen do të vizitojë Ballkanin Perëndimor para fundit të muajit, për të dërguar një sinjal të fortë të angazhimit tonë në procesin e anëtarësimit në BE.

“Ne i detyrohemi të gjithë atyre të rinjve që besojnë në të ardhmen, në Evropë”. Kështu u shpreh shefja e KE në fjalimin e saj vjetor mbi gjendjen e Bashkimit Evropian të mërkurën, duke bërë një bilanc të 12 muajve të fundit dhe përvijon planet për vitin e ardhshëm.

LEXO EDHE  Vrasja e Caroline në Greqi, ja çfarë zbulojnë kamerat në dhomën e ndenjes

“BE po rrit mbështetjen për rajonin përmes planit të ri Ekonomik dhe Investues, me vlerë rreth një të tretën e PBB -së së rajonit. Sepse investimi në të ardhmen e Ballkanit Perëndimor është një investim në të ardhmen e Bashkimit Evropian”, u shpreh ajo.