Vr*u 600 burra me helmin e saj, njihuni me vra*ësen seriale në Itali

Njihuni me Giulia Tofana vrasësja seriale në Itali. Ajo ka vrarë 600 burra me helmin e saj. Gruaja nuk kishte burrë, por një vajzë për të mbajtur. Kështu ndodhi që një ditë ajo vendosi të dorëzohej në krim dhe të dilte në treg, duke e përsosur atë, një helm të përdorur nga tezja e saj për të vrarë bashkëshortin e saj. Ishte një koktej vdekjeprurës me arsenik, plumb dhe belladonna.

Kështu ajo shpiku atë që më pas hyri në histori si Acqua Tofana, një ilaç që Palermoja simpatike, duke e shndërruar atë në kozmetikë, ua shiti grave të ngacmuara nga burrat e tyre dhe që dëshironin të shpëtonin prej saj.

Në fakt, ishte e mjaftueshme për të derdhur disa pika në ditë Acqua Tofana në supë ose pije për të shkaktuar një vdekje në dukje natyrale pas një kohe, pa simptoma.

LEXO EDHE  Mjeku: Po testohen dy ilaçe të reja kundër Covid-19

Dhe kështu Giulia Tofana shiti shumë ilaçe, derisa u tradhtua nga një klientë e ngathët i cila e la burrin e saj ta zbulonte.

Për t’i shpëtuar një bindjeje të caktuar, vrasësja seriale u detyrua të ikte në Romë, ku jetonte e mbrojtur nga i dashuri i saj dhe me vajzën e saj (dhe partneren e saj në ‘biznes’) Girolama.

Sidoqoftë, nuk kaloi shumë kohë që një grua tjetër e pakënaqur të trokiste në derën e saj të re dhe ta bindte atë të kthehej në biznes.

Të cilat ishin të shumta dhe fitimprurëse, por nuk zgjatën shumë: një kliente tjetër e ngadaltë bëri një gabim në dozimin e helmit vdekjeprurës dhe, e detyruar nga të afërmit e viktimës, publikoi emrin e saj.

“Vrasësja seriale e burrave” u arrestua dhe më në fund u ekzekutua, në 1659, në moshën 39 vjeç, para se të kishte rrëfyer, nën tortura, se kishte shkaktuar vdekjen e rreth 600 burrave./ SCAN