Ristani: Përjashtimi i Berishës, Basha shkeli statutin. Vendimi s´ka vlerë

Ish-sekretari i Përgjithshëm i PD-së, Arben Ristani, thotë se sot PD-ja vuan për lidership.

Ristani thotë se Lulzim Basha ka sjellë vetëm humbje, ndërsa për përjashtimin e Sali Berishës nga grupi parlamentar i PD-së, shprehet se është antistatutor.

“PD vuan krizën e lidershipit. PD ka pasur një lider që e ka çuar nga humbja në humbje, duke i lënë demokratët për 12 vjet në opozitë, duke krijuar dhe premisat për një opozitë të shtuar dhe pas 12 vitesh.

Do i referohesha disa ish-presidentëve të Shqipërisë, Presidentit Topi, i cili ka thënë se Basha është një politikan pa karakter, apo si Nishani i cili e konsideron si një skuth, apo Meta, i cili thotë se ai të gënjen edhe për orën. Për të kaluar më pas me të gjithë kritikët e Bashës, të cilët janë larguar nga partia por që vazhdojnë të artikulojnë të njëjtën gjë për Bashën.

LEXO EDHE  Zoti Berisha duhet t’ju kthej borxhin demokratëve

Vendimi për të përjashtuar Berishën nga grupi parlamentar, e quaj tentativë sepse është një vendim antistatutor, nuk sjell pasoja. Për më tepër që përkatësia në një grup parlamentar është e drejt e deputetit. Mënyra sesi u mor ishte tipike e Bashës, natën, pas shpine. Kjo tregon sërish mungesën e lidershipit”, tha Ristani për ”Ora News”.