Mjekët ndajnë binjaket që lindën me koka të bashkuara, suksesi pas 12 orësh operacion

Njihuni me operacionin më të suksesshëm, të dy binjakeve që lindën me kokë të bashkuara. BBC shkruan se ngjarja ka ndodhur në Izrael, ku dy vajza binjake, janë ndarë, gati për të filluar një jetë normale.

Mësohet se operacioni ka zgjatur plot 12 orë, ndërsa terapitë dhe trajtimet kanë zgjatur disa muaj. Pjesë e këtij operacioni të rrallë kanë marrë pjesë dhjetëra ekspertë. “Ato po marrin frymë dhe hanë vetë”, tha Eldad Silberstein, kreu i departamentit të kirurgjisë plastike të Sorokës, për lajmet izraelite Channel 12.

BBC shkruan se në të gjithë botën, si këto operacione janë realizuar 20 të tilla.
LEXO EDHE  UNICEF: Një milion fëmijë nigerianë do të mbesin pa shkuar në shkollë për shkak të rrëmbimeve masive