Nga Ruanda te Kuba, këto janë vendet ku ka më shumë gra në Parlament

Ja disa nga vendet që kanë më shumë gra në parlament:

Ruanda, 61%.

Vendi qeveriset nga Paul Kagame qe nga viti 1994.

Kuba eshte ne vend te dyte me 53% gra.

Vendi qeveriset nga Partia e Punes qe nga viti 1959.

Emiratet e Bashkuara Arabe, ne vend te trete me 50% gra.

Vendi qeveriset nga nje kalif. Zyrtarisht eshte ne fuqi rrahja me kamxhik per tradheti bashkeshortore, seks paramartesor apo pirje alkooli.

LEXO EDHE  Nis restaurimi i ‘Notre Dame’ dy vite pas zjarrit shkatërrues

Zelanda e Re: 48%.

Ky vend eshte demokraci liberale.

Meksika: 48%.

Ky vend klasifikohet shpesh si kleptokraci dhe qeveriset qe nga viti 1929 nga e njejta parti.

Pjesa tjeter ne liste ka plot vende demokratike, sic ka edhe vende diktatoriale