Shqiptarët që duan të punojnë në Gjermani, Ambasada del me një njoftim të rëndësishëm

Ambasada gjermane në Kosovë ka dhënë një njoftim për shqiptarët e Kosovës që duan të caktojnë takim për vizat e punës.

Në një postim që ka bërë në rrjetet sociale, Ambasada ka bërë me dije se lista e pritjes për muajin shtator është mbyllur dhe se lista e pritjes për muajin tetor do të hapet në javën e dytë të shtatorit.

“Për terminet që janë në dispozicion në muajin e ardhshëm tashmë ka regjistrime të mjaftueshme. Prandaj lista e pritjes për termine për muajin shtator është mbyllur. Lista e pritjes për Tetorin do të hapet në javën e dytë të Shtatorit.

LEXO EDHE  ‘Kërkoj ndihmë nga Zoti’/ Flet djali që gjeti pajetë prindërit në Divjakë

Nëse në sistemin për caktimin e termineve nuk shfaqet kategoria “Punësim sipas § 26 Abs. 2 Urdhëresa e Punësimit (Rregullorja për Ballkanin Perëndimor), ekziston mundësia që ndodheni jashtë periudhave kohore të lartëcekura, ose që është arritur numri maksimal i regjistrimeve për caktimin e një termini për muajin vijues.