Talebanët nuk ndalen, marin edhe kontrollin e Pallatit Presidencal të Afganistanit

Talebanët nuk ndalen dhe tashmë Kabuli mund të konsiderohet i pushtuar prej tyre. Forcat qeveritare duket se nuk po angazhohen më për të mbrojtur kryeqytetin e Afganistanit pasi vetë Presidenti braktisi vendin e tij.

Nga ana tjetër, talebanët tashmë kanë marrë nën kontroll edhe Pallatin Presidencial. Delikate situata ngelet në aeroport ku ka stafe diplomatike që duhet të evakuohen.

LEXO EDHE  Përmbytet aeroporti i Malpensës në Itali

Ndërkombëtarët deri tani vetëm kanë vëzhguar, por në rast të cënimit të diplomatëve të tyre atëhere mund të ketë reagime.