5 gratë e kthyera nga Siria, SPAK do t’i marrë në pyetje/ Ja për çfarë do hetohet

Prokuroria e Posaçme Anti-Korrupsion pritet të marrë në pyetje ditët në vijim 5 gratë, të cilat pak ditë më parë u riatdhesuan në Shqipëri nga kampet e ISIS në Siri.

Nga raportimet mësohet se marrja në pyetje do të bëhet nga prokurorët e SPAK në qendrën e posaçme në Durrës, ku ata janë akomoduar.

Gratë e riatdhesuara janë Brunilda Koçollari; Emanuela Vladi; Ruzhdije Balliu; Lavdie Kaca dhe Klotilda Zani.

Përmes marrjes në pyetje SPAK do të verifikojë udhëtimin e tyre nga Shqipëria në drejtim të Sirisë. Gjithashtu do kërkohet informacion për rekrutuesit, financuesit dhe personat që i kanë ndihmuar ato të kalojnë nga Shqipëria në Turqi me destinacion final Sirinë.

LEXO EDHE  Gjyqtarja Goxha përballet me KPK, dyshime mbi transaksionet dhe depozitat bankare të prindërve

Një tjetër çështje me rëndësi për hetimin, i cili ka nisur vite më parë nga ish-Prokuroria për Krimet e Rënda, ka të bëjë me faktin se kush i rekrutoi dhe financoi shqiptarët që shkuan për të luftuar për ISIS në Siri.

Pesë gratë dhe 14 fëmijët u riatdhesuan të dielën e kaluar, ndërsa nga deklarimet zyrtare do të zhvillohet edhe një operacion tjetër për të rikthyer në Shqipëri personat që kanë mbetur në kampet e ISIS.