Parashikimi i motit për ditën e mërkurë, 28 Korrik 2021

Dita e mërkurë do të sjellë sërish rritje të temperturave ekstreme në vendin tonë, duke u bërë një nga ditët më të nxehta të javës.

Gjatë ditës së nesërme pritet që temperaturat maksimale në disa qytete të vendit të kalojnë mbi 42 gradë celcius.

Për tu theksuar është se për shkak të origjinës nga shkretëtira e Saharasë parashikohet që masat ajrore do të kenë një sasi të lartë të grimcave të pluhurit dhe rërës. Cilësia e ajrit do të jetë e dobët për shkak të sasisë së lartë të këtyre grimcave si dhe do të krirjojnë efektin serë sa i përket temperaturave.

LEXO EDHE  Kurti kërkon prani të vëzhguesve të BE-së në zgjedhje, sidomos në veri