Ministrja e Ramës: Po shtojmë borxhin publik që të rrisim ekonominë

Për shkak të rritjes me ritme më të larta të shpenzimeve në raport me të ardhurat, deficiti buxhetor pritet të zgjerohet me 11.8 miliardë lekë, në raport me buxhetin fillestar, duke e çuar atë në total në 120.5 miliardë lekë, ose gati 1 miliardë euro, në nivele të krahasueshme me vitin e pandemisë.

Ministrja e Financave, Anila Denaj, thotë në një intervistë për “Monitor”, se ndryshimi i buxhetit 2021, me akt normativ, për të rritur borxhin publik nëpërmjet zgjerimit të deficitit buxhetor, u ndërmor për të stimuluar ekonominë.

LEXO EDHE  Debatet/ "Do hanit bar", Noka: Pse tani çdo hamë, kashtë?!

Borxhi i ri do të përdoret për investime në infrastrukturë, ujësjellës dhe rrugë, u shpreh ministrja, e cila premtoi se, borxhi publik në raport me PBB-në, do të arrijë 70% në vitin 2025.

Në fakt gjatë 2020, që ishte një vit i vështirë, Kryeministri Edi Rama nuk ndali në asnjë moment financimet për PPP dhe koncensionet, duke vijuar pagesat, edhe pse mijëra biznese dhe familje, u lanë në mëshirën e fatit, ose iu akorduan shuma qesharake për përballimin e krizës.