Singapor/ Personat e vaksinuar përbëjnë 75% të rasteve të prekura nga Covid

Individët e vaksinuar përbënin tre të katërtat e infeksioneve me COVID-19 të Singaporit në katër javët e fundit, por ata nuk po sëmureshin rëndë, sipas të dhënat e qeverisë.

Lajmi i mirë është se të dhënat tregojnë se vaksinat janë shumë efektive në parandalimin e rasteve të rënda.

Nga 1.096 infeksione të transmetuara në Singapor në 28 ditët e fundit, 484, ose rreth 44%, ishin në njerëz të vaksinuar plotësisht, ndërsa 30% ishin vaksinuar pjesërisht dhe pak më shumë se 25% ishin të pavaksinuar, sipas të dhënave të së enjtes.

LEXO EDHE  Kontrolle në mbi 40 vende, policia gjermane shkatërron kartelin e kokainës

Ndërsa shtatë raste që kërkonin oksigjen dhe një tjetër që ishte në gjendje kritike në kujdesin intensiv, asnjë nga tetë nuk ishte vaksinuar plotësisht, tha ministria e shëndetësisë.

“Ka prova të vazhdueshme se vaksinimi ndihmon në parandalimin e përkeqësimit të shëndetit kur dikush infektohet,” tha ministria, duke shtuar se të gjithë njerëzit e vaksinuar plotësisht dhe të infektuar, nuk kishin treguar asnjë simptomë, ose vetëm simptoma të lehta.

Infeksionet tek njerëzit e vaksinuar nuk do të thotë se vaksinat janë joefektive, thanë ekspertët./ Reuters