Gripi i shpendëve, zbulohet rasti i parë në Shkodër

Në Shkodër është konfirmuar rasti i parë me grip shpendësh. Në fshatin Barbullush menjëherë pas kryerjes dhe verifikimit të analizave shërbimi veterinar ka bërë asgjësimin dhe groposjen e 130 shpendëve, si dhe dezinfektimin e fermës.

Kryeveterineri Mark Preçi, thotë se nuk dihet origjina e infektimit, por ajo që tashmë është e sugurtë ka të bëjë me izolimin e fermës dhe parandalimin e mundësise së transmetimit te infektimeve pasi prej 1 jave janë bllokuar edhe tregjet.

LEXO EDHE  Sherr me sëpata mes kushërinjve, 2 të plagosur

Sipas autoriteteve të veterinarisë rreziku i përhapjes epidemike të këtij virusi është vetëm te shpendët, ndërsa njeriu rrezikohet vetëm përmes kontaktit fizik dhe konsumit të ushqimeve të pa gatuara mirë.