60 mijë besimtarë shkojnë për të kryer haxhin në Mekë

Pelegrinët e parë mbërrinë në Mekë sot në Haxh, i cili do të ndiqet nga 60,000 besimtarë këtë vit.

Autoritetet në Arabinë Saudite këtë vit ftuan besimtarët të aplikojnë për të ardhur në Mekë, pas së cilës ata zgjodhën 60,000 nga rreth 550,000 aplikantë, raporton BBC.

Vetëm besimtarët e moshës 18-65 vjeç që kanë marrë të dyja dozat e vaksinës dhe nuk kanë sëmundje kronike kanë pasur mundësinë të aplikojnë për Haxh.

LEXO EDHE  VIDEO/ Zjarret rrezikonin 10 shtëpi, luftë me flakët. Çfarë ndodhi gjatë natës

Haxhi është tradicionalisht një nga tubimet më të mëdha fetare në botë.Vitin e kaluar, vetëm 10,000 persona shkuan në Mekë për shkak të pandemisë koronavirus