WhatsApp me ‘dorë të hekurt’ ndaj shkelësve të rregullave, bllokon dy milion llogari

WhatsApp ka bllokuar mbi dy milionë llogari në Indi në maj dhe qershor për shkelje të rregullave.

Shërbimi tha se 95% e këtyre përdoruesve u bllokuan për shkelje të kufijve të numrit të herëve që mund të përcillen mesazhet në Indi.

Dorëzimet u bënë nga WhatsApp në raportin e parë të pajtueshmërisë mujore nën rregullat e reja të diskutueshme të Indisë për IT.

India është tregu më i madh i WhatsApp me rreth 400 milion përdorues.

LEXO EDHE  Historia e pabesueshme/ “Për dy vjet me radhë jam sulmuar seksualisht nga një fantazëm”

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook tha se “fokusi i tij kryesor” ka qenë parandalimi i llogarive në Indi nga dërgimi i mesazheve të dëmshme ose të padëshiruara në shkallë.

Duke përdorur teknologjinë e përparuar të mësimit të makinës, WhatsApp thuhet se ndalon afër tetë milionë llogari në të gjithë botën çdo muaj.