Ja shenjat e fshehura që ju tregojnë se po merrni shumë proteina

Proteinat janë të rëndësishme për ta stimuluar metabolizmin dhe për të ndihmuar zhvillimin e muskujve, mirëpo nëse merrni shumë proteina, do të vini re shenja të caktuara

Për personat e shëndetshëm, rekomandohet të konsumojnë 0.8 gramë proteina për kilogram të peshës trupore.

Kjo përqindje e marrjes së proteinave ndryshon nga mosha dhe rritet me kalimin e moshës, por marrja e tepruar e proteinave mund të shkaktojë probleme shëndetësore.

LEXO EDHE  Të vaksinuarit me dy doza të vaksinës kineze duhet të marrin një dozë të tretë

Nëse vëreni shtim në peshë pa ndonjë arsye, kontrolloni sa proteina po merrni.

Është e mundur të shtoni peshë edhe kur shmangni ushqimin e shpejtë dhe ëmbëlsirat, ndërsa shkaku mund të jenë proteinat që gjithashtu përmbajnë kalori.