”Porsche” tërheq 43 000 makina për probleme me softuerin

Kompania ”Porsche” ka tërhequr 43 000 automjete të modeleve ”Taycan” dhe ”Taycan Cross Turismo”, modele të viteve 2020 dhe 2021, nga të cilat rreth 3 400 po qarkullojnë në Gjermani për një problem softueri që mund të ndalojë papritmas motorin.

Ekziston mundësia që në disa raste një mbyllje e fuqisë, me pasojë humbjen e fuqisë motorike, mund të aktivizohet gabimisht dhe sporadikisht.

LEXO EDHE  Talebanët vjedhin thesarin e Aleksandrit të Madh

Problemi është zgjidhur tashmë në seritë aktuale.

Pronarët e automjeteve të prekura mund të vazhdojnë t’i përdorin ato dhe do të kontaktohen drejtpërdrejt nga partneri përgjegjës i ”Porsche”.

”Taycan” është makina e parë e plotë elektrike e prodhuesit gjerman.