Këshilli bashkiak i Vlorës thërret Dritan Lelin në mbledhje jashtë radhe

Këshilltarët e bashkisë Vlorë kanë kërkuar realizimin jashtë radhe të mbledhjes së Këshillit ditën e sotme, 22 qershor në orës 10:00 me prezencë fizike në sallën e Teatrit “Petro Marko.”

Këshilli Bashkiak i Vlorës, i thirrur nga disa anëtarë që kërkuan llogaridhënie të kryebashkiakut Leli për shërbimet ndaj qytetarëve të Vlorës nuk arriti të mblidhej në datën 15 qershor, kur ishte parashikuar mbledhja e parë.

Dritan Leli nuk u paraqit duke u shprehur se mbledhja ishte në kundërshtim me rregullat dhe masat anticovid.

Mësohet se salla e Teatrit “Petro Marko” vijon të jetë e mbyllur.

LEXO EDHE  Raporti final i OSBE/ODHIR, Basha publikon video: Të ndëshkohen autorët e masakrës zgjedhore

Rendi i ditës së mbledhjes së sotme:

  • Transparencë mbi vendimet e marra dhe urdhëruesit e pengimit të Këshillit Bashkiak për kryerjen e detyrës së tij në mbledhjen e parashikuar për tu zhvilluar në datën 15 qershor 2021
  • Daljen e përgjegjësisë për personat që penguan zhvillimin e mbledhjes dhe tejkaluan kompetencat ligjore
  • Raportim i kryetarit të bashkisë në lidhje me shqetësimin e komunitetit vlonjat për gjendjen e shërbimeve vendore, situatën e shërbimeve bazike të pastrimit, mirëmbajtjes, ndriçimit etj, si dhe trajtimin e ankesave të qytetarëve.