OKB nxjerr raportin në Ditën Botërore të Refugjatëve: Janë arratisur 80 milionë persona

OKB, në Ditën Botërore të Refugjatëve bëri me dije se mbi 80 milionë persona janë në arrati, ndërkohë që deri me sot, organizata u ka ardhur në ndihmë gati 100 milionë individëve. Ka qenë presidenti italian që e dha këtë lajm. Ky i fundit është kreu i një prej shteteve që ka vuajtur më shumë prurjet e tyre.

Ky raport u dha në eventin e rastit me fjalët se “Mbrojtja e jetës njerëzore, shpëtimi i refugjatëve, mbështetja për te munduarit në krizat humanitare dhe mirëpritja e më të rrezikuarve, janë angazhime të cilat Republika Italiane, në bashkëpunim me Bashkimin Evropian dhe organizatat ndërkombëtare, nuk i ka lënë kurrë pas dore, madje edhe në kohët e fundit të pandemisë”.

LEXO EDHE  E rëndë/ 3 të rinj djegin për vdekje 31-vjeçaren, arrestohen nga policia

“Në këtë pikë kemi kontribuar të gjithë”, shtoi Matarrella.