Ja pse Pangolins është kafsha më e shitur në planet

Derisa u fajësua për transmetimin e koronavirusit të ri tek njerëzit në shpërthimin e pandemisë COVID19, pothuajse askush nuk kishte dëgjuar për të, të paktën në hemisferën perëndimore.

Sepse në Azi pangolina jo vetëm që njihet, por edhe kërkohet për vetitë e saj “magjike”.

Para së gjithash, le të themi se një pangolin ushqehet me insekte dhe ka një fytyrë të zgjatur si një me një gjuhë që shpesh tejkalon gjatësinë e trupit të saj.

Por arsyeja pse është jashtëzakonisht popullor, janë lupsat e saj.

LEXO EDHE  Çfarë shihni në foto? Testi që tregon shumë për personalitetin tuaj

Pangolin ka veti shëruese për shumë kultura të Azisë Juglindore dhe thekon janë një përbërës kryesor në mjekësinë alternative Lindore.

Sipas njerëzve të zonës, luspat e pangolinit mund të kurojnë sëmundjet e më poshtë:

Sterilitetin, tromboza, dëmtimin e mëlçisë, anoreksinë, mbipeshën, sëmundjet e lëkurës, ethet.

Tregtia e Pagolinit ka arritur nivele të tilla saqë tani konsiderohet si një specie në zhdukje.

Mbi 195,000 mijë pangolina u shitën në Kinë dhe Vietnam vetëm në vitin 2019.