Igli Tare në akuzë për baste/ I vëllai tregon se si qendron e vërteta e kompanisë në bisedën me gazetarin Fabrizio Gerola

Një skandal duket se ka shpërthyer në Itali, ku i përfshirë sipas medias italiane është drejtori sportiv i Lazios Igli Tare dhe vëllai i tij Genti Tare, dhe që lidhet me qenien aksioner të të dyve në një kompani bastesh.

Për të folur për këtë skandal, në lidhje telefonike me Çim Peka Live është vetë Genti Tare, i cili ka mohuar lidhjen me kompaninë e basteve për të cilën aludon media në Itali

‘Nuk kam bërë ndonjëherë biznes në Shqipëri dhe nuk kam kontakte. Kam folur vetëm një herë në telefon me Fabrizio Gerola që sot bën gazetarin sportiv në Torino.

Unë i kam bërë konsulencë një personi që është Fabrzio Gerola, që u prezantua si ish-gazetar i RAI-t, që punonte për këtë kompani dhe sot që po flasim është gazetar në ambientin sportiv.

Thjesht i kam dhënë konsulencë në një bisedë tekefonike, ku kanë kërkuar një konsulencë pa pagesë, u kërkua një mendim, pastaj që të vijmë të fakti konkret te emailet që prokuroria italiane ka përgjuar, ka thënë që kam fokur me Gentin Tare që më dha këto opsisone dhe që sipas meje është e vëllezërve Tare dhe këtu mbyllet.

Kjo që them unë është në aktet e prokurorisë së Barit.

Në momentin qe doli para tre vitesh, ne dërguam avokatin tonë dhe takuan dy prokurorët e çështjes që as nuk e kishin dijeni nëse ishte Igli Tare.

Fabrizio Gerola është nga Torino. Ka kontakte me Miko Daidonan. Miko Daidona ishte bashkëpunëtori im dhe më ka thënë si klient pa e ditur se kë kishte nga pas.

Top Bast në atë moment ka qenë kompania më e fuqishmë në treg dhe sugjerimi im si avokat nëse doni të hyni bashkëpunoni me numrin 1.

Top Basti në atë përiudhë që flasim e ka pasur një qytetar që quhet Artan Dini dhe këtë e dinë të gjithë në Tiranë.’