I dënuar për vrasje, kush është lushnjari i arrestuar pas 25 vitesh arrati

Ai ka qenë në arrati për 25 vjet për një vrasje të kryer në Firence, për të cilën është dënuar me burgim të përjetshëm.

Bëhet fjalë për 59-vjeçarin e arrestuar nga policia shqiptare në Kavajë për llogari të autoriteteve italiane.

Nikolla Dura akuzohet se qëlloi për vdekje me thikë një burrë në rrugë në qendrën historike të qytetit italian.

Krimi ndodhi më 16 shtator 1995 në Turati. Viktima, Albano Zhuka, dyshohet se donte të nxirrte një grua nga grupi i prostitucionit drejtuar nga Dura.

Pas krimit, Dura arratiset fillimisht në Milano, më pas në Francë dhe më në fund në Shqipëri, duke vazhduar të ketë një sjellje kriminale, por duke shijuar një rrjet të gjerë mbrojtjeje, thonë hetuesit, sipas raportimeve të mediave italiane.

Pika e kthesës në hetime ishte rreth një vit e gjysmë më parë, pas lëshimit të urdhrit të arrestit ndërkombëtar.