Brataj: Në 15-20 maj pritet rritje e rasteve me COVID-19

Kreu i Urgjencës Kombëtare, Skënder Brataj deklaroi se pritet që në periudhën 15-20 maj pritet që të ketë rritje të rasteve me COVID-19, pasi përkon me fushatën elektorale që u zhvillua në muajin prill.

I ftuar në ‘Real Story’ teksa bëri një interpretim të kurbës së shifrave, të shtrimeve në spital apo dhe rasteve me koronavirus, tha se ka pasur edhe rritje të thirrjeve tek numri 127, ku kryesisht kanë qenë në lidhje me efektet e vaksinës.

Brataj: Pati një rritje te telefonatave tek 127 dhe e pashë, ishin informacionet e rreth efekteve të vaksinës, që kërkonin ndihmë. Kishin efekte anësore, dhimbje trupi. Ishte një seri thirrjesh. Unë ndjek shtrimet në spital. Ne jemi barometri i situatës për shtrimet në spital bëj çdo ditë indeksin. Shoh nëse më shumë dalin apo hyjnë. Në dhjetor dilnin më shumë së sa hynin. Kemi asistuar 1370 pacientë. Numri nuk është se ka qenë kaq i pakët. Kjo përkon me fillimin e fushatës. 15-20 maj presim rritje fiziologjike të asaj ça ka ndodhur.