KQZ certifikon fitoren e PS në zgjedhjet e 25 prillit, partitë kanë 5 ditë afat për ankesat

KQZ certifikon fitoren e Partisë Socialiste në zgjedhjet e 25 Prillit.

Në mbledhjen e sotme Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve miratoi tabelat e rezultateve për 11 qarqe, pasi për Kukësin u vendos në datë 1 Maj.

KQZ miratoi tabelat e rezultateve sipas qarqeve, ku nuk pati asnjë pretendim nga partitë e përfaqësuara në KQZ.

Nga sot, çdo parti ka 5 ditë afat të bëjë ankim në Komisionin e Ankesave dhe Sanksioneve (KAS) nëse kanë pretendime për rezultatin, apo kërkesa për rinumërim.

Vetëm pasi KAS të shqyrtojë të gjitha ankesat dhe Kolegji të japë vendimet, në rast se ndonjë subjekt s’e çon në Kolegj, Ilirjan Celibashi shpërndanë më pas mandatet me emrat e deputetëve.

LEXO EDHE  Socialistët në komisionin e Ligjeve: Ta shkarkojmë Metën, të bëhet precedent

Partia Demokratike pritet të marrë një vendim zyrtar lidhur me njohjen ose mosnjohjen e zgjedhjeve të 25 prillit, sikundër edhe hyrjen ose jo të saj në Kuvend. Nga deklarimet e deritanishme është bërë e njohur se rezultati i zgjedhjeve nuk do të pranohet.

Në zgjedhjet e 25 prillit, PS ka marrë 74 mandate, PSD e Tom Doshit 3 mandate, LSI 4 mandate dhe PD 59 mandate.