SHBA ndërpret përdorimin e vaksinës Johnson & Johson

Shërbimet shëndetësore federale amerikane po bëjnë thirrje për një ndërprerje të menjëhershme të vaksinës me një dozë të vetme të Johnson & Johnson , pas gjashtë rasteve të trombozës që ndodhën rreth dy javë pas vaksinimit.

Të gjashtë rastet kanë të bëjnë me gra të moshës 18 deri 48 vjeç .

Sipas zyrtarëve, njëra prej tyre vdiq dhe një tjetër po trajtohet në gjendje kritike.

Rreth 7 milion njerëz në SH.B.A. kanë marrë vaksinën deri më tani dhe 9 milion doza janë dorëzuar në shtetet, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Lëvizja e autoriteteve shëndetësore karakterizohet si një rekomandim për profesionistët e shëndetit.

LEXO EDHE  571 viktima nga COVID-19 për një ditë në SHBA

Sidoqoftë, qeveria federale pritet të ndalojë dhënien e vaksinës.

Një rekomandim i ngjashëm pritet dhe nga zyrtarët shëndetësorë të shtetit.

Në periudhën e ardhshme, shkencëtarët nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) dhe CDC pritet që së bashku të shqyrtojnë mundësinë e lidhjes së vaksinës dhe trombozës, në mënyrë që të vendosin nëse përdorimi i vaksinës do të vazhdojë të lejohet për të gjithë të rriturit ose do të ketë kufizime.

Një takim i jashtëzakonshëm i CDC -së komitetit të jashtëm këshillmor është tashmë e planifikuar për nesër.