Detaje të reja nga vrasja mafioze e gazetarit grek, çfarë i shqetësoi vrasësit nga zbulimet e Karaivaz

Autopsia ka zbuluar se gazetari grek Giorgos Karaivaz është goditur me 10 plumba.

Gazetari ka dy dëmtime në kokë, gjashtë në gjoks, një në qafë dhe një plagë mbrojtëse në pëllëmbë që vjen nga përpjekja e tij spontane për të mbrojtur veten.

Më herët, balistika e përfunduar tregoi se arma me 9 vlerësime me të cilën dy autorët me gjakftohtësi vranë gazetarin ishte “e pastër” , domethënë nuk ishte përdorur përsëri në një incident të ngjashëm.

Në të njëjtën kohë, po zhvillohen hetime shteruese nga oficerët e policisë të departamentit të Krimeve kundër Jetës, të cilët flasin për veprime të qëllimshme të autorëve, përpara se t’i japin goditjen e fundit viktimës së tyre.

Njerëzit që kanë marrë përsipër çështjen, flasin për një kontratë vdekje të paguar dhe, ndër të tjera, kthejnë faqen e raporteve të gazetarit për të parë se kë kishte shqetësuar, përmes zbulimeve të tij. Sidoqoftë, ai nuk dukej se kishte frikë nga asgjë dhe as nuk përmendi se po merrte kërcënime.

Kjo është arsyeja pse ai nuk kishte kujdestari policore. Por ajo që tregon goditja vrasëse është se ata nuk donin ta paralajmëronin ose t’i dërgonin një mesazh, por donin ta largonin nga rruga përgjithmonë, si gazetar i kronikës së zezë.