Përçmimi i fermerëve dhe njerëzve të thjeshtë nga kryeministri, Duka: Rama nuk mbulon dot tepsinë e bërë shoshë nga dështimet

Kreu i Partisë Agrare Ambientaliste, Agon Duka, i dyti në listën e koalicionit PD-AN, në qarkun e Durrësit, hedh akuza të forta ndaj kryeministrit Edi Rama.

Pas deklaratës së bërë një ditë më parë nga kreu i qeverisë, në mbështetje të ardhjes së punëtorëve nga Bangladeshi duke injoruar punëtorët shqiptarë,

Duka shprehet se Rama nuk mund ta mbulojë dot tepsinë e bërë shoshë nga dështimet, po kështu edhe braktisjen e fshatit.

Prova më rrënqethëse e modelit të disa rilindasve hajdutë, thotë Duka është përçmimi i shqiptarëve punëtorë, njerëz fisnik dhe sundues e tyë suksesshëm kudo në botë e në çdo sfidë.

Duka gjithashtu shpreh mirënjohjen për qindra mijëra fermerëve, blegtorëve, peshkatarëve, agrobiznesit dhe agroturizmit, që edhe pse të braktisur nga Krye-Rilindasi, mbijetojnë duke punuar dhe sakrifikuar gjithçka për të mirë-arsimuar fëmijët e tyre, për të paguar kostot e rënda të sëmundjeve dhe të ruajtjes së shëndetin.

DEKLARATA

Rama nuk e mbulon dot më tepsinë e bërë shoshë nga dështimet, braktisjen e fshatit. Përçmimi i shqiptarëve punëtorë, njerëz fisnik, sfidues dhe të suksesshëm kudo në botë dhe në çdo sfidë, veç në Shqipëri ka mundësi pune vetëm për politikanët e korruptuar dhe të kapur nga krimi dhe oligarkët që vrasin dhe shtypin çdo iniciativë të lirë, është prova rrënqethëse e modelit të disa rilindasve hajdutë.

LEXO EDHE  Aksident në Përmet, 19 vjeçari përplas kalimtarin, përfundon në spital

Mirënjohje qindra mijëra fermerëve, blegtorëve, peshkatarëve, agrobiznesit dhe agroturizmit, që edhe pse të braktisur nga Krye-Rilindasi, mbijetojnë duke punuar dhe sakrifikuar gjithçka për të mirë-arsimuar fëmijët e tyre, për të paguar kostot e rënda të sëmundjeve dhe të ruajtjes së shëndetin. Rilindasit e pangopur dhanë gjatë 8 viteve vetëm 57 qindarka financime nga buxheti për bujqësinë nga 100 lekë të prodhimit të brendshëm bruto/GDP-së.

Edhe rritja e mbështetjes së BE nuk shkon në rritjen e buxhetit për zhvillimin e qëndrueshëm rural por për të mbushur gropat e zeza të taksave të vjedhura dhe gjobave marramendëse nga gjykatat ndërkombëtare.

PAA reagon kundër përçmimit publik të Ramës si e vetmja mënyrë për të mbuluar me tepsinë e bërë shoshë diellin e shpresën kundër errësirës keq-qeverisëse 8 vjeçare