Sondazhi i IPSOS: 47% e të intervistuarëve të pakënaqur nga qeveria

Kompania IPSOS Paraqiti  në ‘Open’ sondazhin se për kë do të votojnë shqiptarët, sjelljen e politikanëve në zgjedhje dhe kë mbështesin.  Janë anketuar persona mbi 18 vjeç.

Studimi është bërë në 12 qarqe në Shqipëri. Ndërkohë u tha se  marzhi i gabimit  është plus-minus 2%. Oliviero Marchesi përfaqësiuesi i kompanisë IPSOS deklaroi se pjesa më e madhe e të anketuarëve janë pyetur online.

Kampioni i pyetur është 1527 veta, nga këta në veri janë pyetur vetëm 18% e të intervistuarëve.

A po shkon shqipëria në drejtimin e duhur?

LEXO EDHE  FOTO/ ‘Një nga efektivët më të mirë’, Arbër Papleka mori certifikatë mirënjohje nga Rama

Marchesi: Personat e papunë janë shprehur se Shqipëria nuk është në drejtimi ne duhur. 47 % e qytetarëve të intervistuar janë shprehur se vendi  po shkon në  drejtim të gabuar.

Ai tha gjithashtu se edhe të papunët janë shprehur se Shqipëria po shkon në drejtim të gabuar. Vetëm 38% kanë thënë se vendi është në drejtimi ne duhur dhe sipas markezit këtu bëjnë pjesë të punësuarit në administratë. Sipas sondazhit del qartë se qytetarët janë të pakënaqur nga puna e qeverisë.