Andi Lila shpalos objektivin e politikës për sportin: Ja pse është i rëndësishëm krijimi i një Ministrie Sporti

Ish-futbollisti i Kombëtares, Andi Lila, ka shpalosur së fundmi një plan me 7 pika ku tregon se pse është i domosdoshëm krijimi i Ministrisë së Sportit.

Kujtojmë se kavajasi është përfshirë së fundmi edhe në politikë, teksa shpreson që në të ardhme të japë kontributin e tij për krijimin e Ministrisë së Sportit.

Objektivi e politikes se re per sportin:  krijimi i ministrisë së sportit.

Ministria e sportit duhet sepse:

Duhet të përpunojë direktivat e BE-së për përmirsin e sportit.

Duhet të kordinojë punën me Komitetin Olimpik Kombëtar Shqiptarë (KOKSH) dhe Federatat sportive  për përmirsimin e cilësisë sportive në Shqipëri.

Do të jetë struktura e cila do të përcjelle vazhdimisht në mbledhjet e qeverisë të gjithë problemet që ka sporti. Në këtë mënyrë çdo nisëm ligjore e qeverisë do të marrë në konsideratë edhe interesat e sportit.

LEXO EDHE  VIDEO/ Chelsea ndal kampionët e Liverpool, mjafton perla e Mount

Do të ndihmoj në përmirsimin e akteve ligjore të federatave sportive.

Do të kontriboj në forcimin e luftës anti-doping me ngritjen e labëratorëve të specializuar.

Do të ndërtoj politika të qarta për të favorizuar sportistët elitar më qëllim që të mos largohen nga Shqipëria dhe të përfaqësojnë vënde të tjera.

Do të mbikqyrë rreptësisht ngritjen e KAS-it Shqiptar nga KOKSH me qëllim ky organizëm gjyqësor që ti shërbej dhënies së DREJTËSISË.