Zyrtarë shëndetësorë të SH.B.A.-së: Më shumë të dhëna duhen për paralajmërimin e variantit te ri në MB COVID-19

Shtetet e Bashkuara po shikojnë nga afër variantin më infektiv të COVID-19 pasi zyrtarët britanikë paralajmëruan se mund të jetë edhe më vdekjeprurës, thanë të shtunën dy zyrtarë të lartë shëndetësorë amerikanë, duke paralajmëruar se duhen më shumë të dhëna.

Zyrtarët janë disi më të shqetësuar për një variant të veçantë nga Afrika e Jugut, megjithëse nuk është identifikuar ende në rastet e SHBA të koronavirusit të ri, Drejtori i Instituteve Kombëtare të Shëndetit (NIH) Francis Collins dhe Dr. Anthony Fauci, kryesori i Presidentit Joe Biden 19 këshilltar mjekësor, gjithashtu tha.

Collins vuri në dukje se të dhënat e Mbretërisë së Bashkuar ishin paraprake dhe thanë se ishte e paqartë pse ata me variantin e Mbretërisë së Bashkuar përballeshin me një rrezik më të lartë të vdekjes, qoftë nga ndryshimet në vetë virusin apo shkaqe të tjera të jashtme siç janë presionet në sistemin e kujdesit shëndetësor.

LEXO EDHE  Zgjedhjet 2021: Risi apo i njëjti film?

“Le ta marrim këtë si diçka për ta parë nga afër,” i tha ai MSNBC në një intervistë.

Fauci veçmas i tha MSNBC se ai kishte nevojë për të parë të dhënat e papërpunuara nga Britania e Madhe përpara se të vlerësonte plotësisht rrezikun e vdekshmërisë dhe që zyrtarët amerikanë po peshonin se si dy llojet e reja mund të ndikonin në efikasitetin e vaksinës.