“Je paguar të na çash kokën”, debate të ashpra mes Kleoniki Delijorgji dhe Bled Manes

Tema e sotme në rubrikën “Trotuar”, në “E Diell” ishte seksizmi. Diskutimet në studio ngjallën debate të forta mes të ftuarve.

Teksa Mane debatonte me Ana Lleshin, në debat përfshihet edhe Kleoniki Delijorgji: “Je duke folur gjysmë ore, sikur je paguar të na çash kokën”, i drejtohet Manes.

Sipas Kleonikit, sistemi në Shqipëri është shumë seksist: “Femrat janë rritur në një sistem që janë mësuar që të vogla të krahasohen me njëra-tjetrën, janë rritur nga mamaja që ti duhet të rritesh të kesh një burrë me lekë, të jesh kështu se mos të le ai…

Gjithandej është i pranishëm seksizmi. Por në Shqipëri është shumë më e thellë. Por thjesht këtu lejohet, është diçka normale, e bëjnë dhe në ekran. Në televizionet shqiptare është e zmadhuar”.

LEXO EDHE  Aktorja e famshme rrëfen betejën me Covid-19: Po përjetoj ende simptomat

Gjatë monizmit kishte një barazi të frikshme të dy gjinive. Nuk paragjykoheshe se je femre apo mashkull. Ti po flet kot për një periudhë që nuk e ke jetuar”- i kthehet Bled Mane.

Debati bëhet personal kur Bledi i thotë Kleonikit: “Nëse do të isha në jurinë ku ti ke fituar çmimin, unë do të ulja 5 pikë nga mënyra si komunikon. Ju femrat doni të jeni të barabarta me meshkujt, por kur ju sulmojnë thoni ky ëhstë seksizëm”.