Biden përforcon ekipin e shkencës, emëron në krye të grupit gjenetistin Eric Lander

Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden emëroi gjenetistin pionier Eric Lander si drejtor të Zyrës së Politikës së Shkencës dhe Teknologjisë të Premten, duke e ngritur postin në statusin e Kabinetit për herë të parë.

Lander, një profesor i Institutit të Teknologjisë në Harvard dhe Massachusetts që ndihmoi në udhëheqjen e Projektit të Gjenomit Njerëzor, do të shërbejë gjithashtu në rolin e këshilltarit të shkencës presidenciale, tha ekipi i Biden. “Shkenca do të jetë gjithmonë në ballë të administratës sime – dhe këta shkencëtarë me famë botërore do të sigurojnë që gjithçka që bëjmë bazohet në shkencë, fakte dhe të vërtetën”, tha Biden në një deklaratë, e cila njoftoi disa emërime të personelit në Shtëpinë e Bardhë ekipi i shkencës.

“Udhëzimi i tyre i besuar do të jetë thelbësor ndërsa bashkohemi për t’i dhënë fund kësaj pandemie, për të sjellë ekonominë tonë përsëri dhe për të ndjekur përparime të reja për të përmirësuar cilësinë e jetës së të gjithë amerikanëve”, tha Biden.

Lander, 63 vjeç, do të pasojë meteorologun Kelvin Droegemeier, i cili u emërua drejtor nga Presidenti Donald Trump në 2019 pasi roli u la i lirë për gati dy vjet. Biden, i cili do të betohet si president në 20 janar, shfajësoi Trump në mënyrë të përsëritur gjatë fushatës zgjedhore për minimin e besimit në shkencë, nëse ishte nënvlerësimi i Trump i provave të ndryshimit të klimës ose sugjerimi i dezinfektuesve injektues mund të trajtojë COVID-19. Biden është zotuar të rrisë fondet në kërkimin dhe zhvillimin e SHBA, duke përfshirë kërkimin mjekësor dhe energjinë e pastër. Ai gjithashtu emëroi ish Sekretarin e Shtetit John Kerry si një të dërguar të posaçëm presidencial për klimën.

LEXO EDHE  SHBA/ Sulmi kibernetik, më i gjerë dhe më i rrezikshëm nga ç’mendohej