Votimi dhe numërimi elektronik mund të dështojë, s’ka konsensus mes palëve

Mazhoranca dhe opozita nuk kanë rënë dakord për kërkesën e KQZ-së se cilat do të jenë qytetat ku do të kryhet projekti pilot për votimin dhenumërimin elektronik.

Pas kërkesës së bërë nga kreu i KQZ-së partive politike, PS dhe PD kanë qen ëtë ndara. Ndërsa PD dhe LSI kanë mbajtur të njëjtën linjë që projekti pilot të zhvillohet në qytetet Korë dhe Fier, PS sipas Celibashit që ka folur për mediat ka ndryshuarvariatin e parë që ishte Tirana.

Mësohet se PS ka ardhur me nj ëpropozim të ri. Sipas saj projekti të mos bëhet tek asnjë nga qytetet e mëdha pasi ka kosto dhe koha nuk premton, port ë vendoset që të bëhet vetëm në një ZAZ dhe kjo të zgjidhet nga vet KQZ.

LEXO EDHE  KPK jep vlerësim pozitiv, gjyqtarja Valbona Vata konfirmohet në detyrë

Ndërsa PD ju qëndron varianteve për qarkun e Korçës dhe Fierit.

Ndërkohë që bëhet me dije se në mbledhjen e sotme palët kanë rënë dakord që SMARTMATIC të bëjë identifikimin biometrik në të gjithë vendin për 25 prillin.

Ndërsa në lidhje me votën e emigrantëve nuk ka një vendim përfundimtar nga palët, dhe opozita nuk ka një verdikti final as po dhe as jo. PS-ja gjithashtu kërkon disa korrigjime teknike, ndërsa LSI shprehet skeptike për postën