VIDEO/ Koncensioni Milot-Fier, sa të informuar janë qytetarët

Milor-Fier është një nga projektet që Kryeministri Edi Rama ka lancuar dhe ka premtuar se do e realizojë, ndërsa kostot e projektit janë vlerësuar 1.2 mld lekë.

Shifra e publikuar është konsideruar si abuzive, ndërsa nga aktivistë të shoqërisë civile ndërtimi i segmentit rrugor nuk shkon më shumë se 500 mln euro.

Përtej debateve lidhur me kostot financiare të ndërtimit, rruga kur të jetë e disponueshme, do të funksionojë me pagesë.

LEXO EDHE  Rama në Kajro, ja ministrat që e shoqërojnë

Po sa të informuar janë qytetarët lidhur me rrugën, kostot dhe pagesat që do të duhet të paguajnë?

Video e mëposhtme tregon se shumica e qytetarëve as e kanë idenë e projektit, kostot dhe pagesat. Dhe të mendosh se paratë për ndërtimin e rrugës do të dalin nga buxheti i shtetit, pra nga taksat e qytetarëve.