Mitsotakis: Do të zgjerohemi 12 milje, pastaj do shkojmë në Hagë me Shqipërinë

Ndryshe nga ç’flet dhe propagandon çdo ditë Edi Rama në Tiranë, në Athinë duket se e kanë marrë vendimin që të zgjerohen 12 milje në det.

Është vetë kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis ai i cili ka folur për herë të parë në parlament për të çështjen e kufijve detarë bashkë me Shqipërinë dhe dërgimin e saj në Hagë.

Por Mitsotaksi ka theksuar që në fillim se Greqia do të zgjerohet me 12 milje në Jon pasi kjo është një e drejtë e patjetërsueshme e saj, dhe as nuk diskutohet dhe as nuk kushtëzohet.

Sipas tij pasi të bëhet ky veprim atëherë çështja do të referohet në Hagë me Shqipërinë.

LEXO EDHE  E premte e zezë në Shqipëri/ 18 viktima nga koronavirusi dhe 483 të shtruar në spitale

‘E drejta për të zgjatur ujërat territoriale në 12 milje është një e drejtë e njëanshme e patjetërsueshme e vendit. Nuk diskutohet, nuk kushtëzohet. Qeveria e ND ishte e para që e ushtroi atë duke filluar nga Jon. Vendi aktualisht ka një marrëveshje të nënshkruar për demarkacionin gjeografik me Italinë. Është e vështirë të negociohet marrëveshja e pjesshme e demarkacionit me Egjiptin. Dhe ka një marrëveshje në parim me Shqipërinë për të referuar çështjen e EEZ në Hagë pasi Greqia ka zgjeruar ujërat e saj territoriale’, – tha Mitsotakis.