Mandati i anëtarëve, KLGJ merr vendimin: Ja kur përfundojnë

Këshilli i Lartë Gjyqësor ka miratuar vendimin për kohëzgjatjen e anëtarëve të tij. Sipas KLGJ-së, mandatet 3-vjeçare janë të vlefshme deri në datën 12 dhjetor 2021, ndërsa mandatet 5-vjeçare deri në datën 12 dhjetor 2023.

KLGJ ka vendosur që mandati i Maksim Çokut dhe Erjon Muharremajt mbaron më 12 dhjetor 2021.

Kuvendi i Republikës shpalli disa ditë më parë vakancat për dy antëtarë të KLP dhe dy të KLGJ, të cilët vijnë nga jashtë sistemit pasi janë zgjedhur ne 8 shkurt te 2018.

LEXO EDHE  Berisha: Nëse Rama prek zgjedhjet, 25 Prilli kthehet në një 20 shkurt të dytë

Ndërsa dy ishtitucionet e reja të drejtësisë kanë vendosur që mandati i anëtarëve mbaron në dhjetor 2021, kur është bërë konstituimi i KLP dhe KLGJ.