Le Figaro: Opozita bjelloruse, s’ka besim te ndërmjetësimi i OSBE me kryetar Edi Ramën

Svetlana Tihanovskaja dhe opozita bjelloruse nuk kanë besim te ndërmjetësimi i OSBE-së (me kryetar të radhës Edi Ramën) mes tyre dhe diktatorit Lukashenko.

Kështu raporton e përditshmja frënge Le Figaro.

Tihanovskaja ka kërkuar që rolin e ndërmjetësimit ta marrin vendet e mëdha si Britania, Rusia, Gjermania e SHBA në vend të Edi Ramës në cilësinë e kryetarit të OSBE.

Gjatë takimit dje (29/09) në Vilnius, Lituani me Presidentin francez Macron, Tihanovskaja kërkoi që një grup shtetesh të mëdhenj si Franca, Britania e Germania por edhe Rusia e SHBA të merrte rolin e negociatorit në vend të OSBE-së. /LeFigaro/