Foto e frikshme/ Migrantët përpiqen të kalojnë nga Franca në Angli

Numri i migrantëve që përpiqen të kalojnë në Angli nga Franca veriore është spiralizuar gjatë verës.

Është pjesë e një trendi të përgjithshëm rritës: autoritetet thonë se 6,200 migrantë u përpoqën të kalonin në tetë muajt e parë të këtij viti, krahasuar me 2,294 për tërë vitin 2019.

Të martën, 88 migrantë u shpëtuan gjatë pesë operacioneve në brigjet veriore të Francës.

Këto fotografi nga fotografët e AFP Sameer al-Doumy dhe Ben Stansall tregojnë migrantët para se të niseshin dhe gjatë përpjekjeve të tyre për të kaluar.