Ishte kritik i fortë i perëndimit/ Gjendet i vdekur në rrethana misterioze gazetari i njohur! Emri (Foto)

Makina që mbante arkivolin e gazetarit dhe autorit amerikan Andre Vltchek dhe është futur pasditen e sotme, në ndërtesën e institucionit të mjekësisë ligjore për ekzaminim, në Stamboll.

Autoritetet turke po hetojnë vdekjen e gazetarit Andre Vltchek, 57 vjeç, i cili vdiq në rrethana të paqarta, ndërsa po udhëtonte gjatë natës së kaluar nga qyteti bregdetar turk i Samsunit për në Detin e Zi në Stamboll.

Kështu pretendoi Agjencia shtetërore e lajmeve e Turqisë. Kryeprokuroria e Stambollit filloi menjëherë një hetim për vdekjen e tij.

Në faqen e tij të internetit, Vltchek e përshkroi veten si një romancier, filozof, kineast dhe gazetar hulumtues, si dhe një “revolucionar, internacionalist që lufton kundër Imperializmit Perëndimor dhe regjimit Perëndimor, për të imponuar botën”.

Gazetari Ëilcek, një qytetar amerikan i lindur në ish-Bashkimin Sovjetik, ka mbuluar dhjetëra zona të luftës dhe konflikte nga Iraku, Peruja në Sri Lanka, Bosnjë, Ruanda, Siri, Republika Demokratike e Kongos dhe Lindja.