Covid 19/ Fauci tregon se kur bota do t’i rikthehet nomralitetit

“Unë nuk kam asnjë dyshim: ne do ta bëjmë atë. Dhe ne do ta bëjmë atë në sajë të një kombinimi të vaksinave të sigurta dhe efektive dhe politikave të përshtatshme shëndetësore”. Kështu imunologu Anthony Fauci, kreu i task forcës amerikane kundër Covid-19 në një intervistë për Repubblica në të cilën ai thekson se koha që do të duhet “varet nga një seri faktorësh.

Para së gjithash, vaksina dhe efektiviteti i saj : Do ta kemi shpejt dhe do të shpërndahet gjatë vitit 2021. Pra: nëse njerëzit vazhdojnë të sillen si duhet dhe vaksinohen, brenda një viti ne do të fillojmë të kemi një jetë normale, pa koronavirus. Ndoshta jo në të gjithë botën: kjo nuk do të ndodhë para katër vjetësh “.

Për Krishtlindjen 2021? “Shpresoj që po. Nuk ka asnjë garanci. Por ka shumë vaksina që po testohen në të gjithë botën. Përfundimisht, një që është e sigurt dhe efektiv do të jetë gati. Kështu që, po: Shpresoj që deri në Krishtlindje 2021 të mund të kthehemi në një formë të normalitetit. “.

“Nuk mendoj se do të mbrohemi plotësisht nga virusi pasi të vaksinohemi: “Ka shumë vaksina që mbrojnë 95-97%, si fruthi i cili është një nga më të efektshmit. Por dyshoj se do të jemi në gjendje të zhvillojmë ndonjëherë një vaksinë kaq efektive kundër Covid-19. Shpresoj që po, por do të isha i kënaqur nëse kemi një vaksinë që është efektive 70-75% apo më shumë. Nuk do të mbrojë të gjithë, por do të mbrojë shumicën. Dhe kështu virusi nuk do të ketë mundësi të përhapet. “. Gjërat për të bërë gjatë pritjes janë: “Vishni maska, të gjithë. Mbani një distancë të sigurt prej 180 cm ose më shumë. Shmangni turmat e çdo lloji. Mundohuni të bëni gjëra jashtë. Dhe lani duart sa më shpesh të jetë e mund