Shkencëtarët janë të bindur: UFO-t kanë vizituar Tokën

Rruga e Qumështit mund të jetë e mbushur me civilizime të huaja, sipas një studimi të ri.

Shkencëtarët kanë sugjeruar që në të vërtetë mund të ketë jetë atje, por ne thjesht nuk dimë për të, sepse jashtëtokësorët nuk na kanë vizituar për 10 milionë vjet.

Një studim i kohëve të fundit i botuar në The Astronomical Journal ka sugjeruar që jeta inteligjente e huaj është atje, por po merr vetëm kohën e duhur për të eksploruar galaktikën.

Punimi u krijua si përgjigje e një pyetjeje të njohur si Fermi Paradox që pyet pse njerëzit nuk kanë qenë në gjendje të zbulojnë ende shenja të të huajve.

Teoria e studiuesve sillet rreth faktit që yjet dhe planetët e tyre orbitojnë qendrën e galaktikës me shpejtësi të ndryshme dhe në drejtime të ndryshme.

LEXO EDHE  Rrëfimi i ish-shefit të Policisë: Epshi i Mbretit, problem shtetëror. Iu injektuan hormone femërore për ta frenuar'

Ndërsa kjo ndodh, yjet dhe planetët kalojnë herë pas here njëri-tjetrin, kështu që shkencëtarët mendojnë se alienët mund të udhëtonin në destinacione që lëvizin më afër tyre.

Ky lloj udhëtimi do të marrë më shumë civilizime për t’u përhapur nëpër yje nga sa mendohej më parë.

Duke marrë parasysh këtë, studiuesit mendojnë se alienët mund të mos na kenë arritur akoma, ose ata do të mund të kishin vizituar Tokën shumë kohë përpara se njerëzit të evoluonin.

Nëse të huajt duhet të presin mjaft kohë derisa sistemi i afërt i banueshëm i yjeve të lëvizë pranë tyre për të udhëtuar, atëherë një civilizim mund të vdesë para se ta vizitojnë.