Zgjedhjet në Universitete, shpallen emrat fitues për Dekan

Pas emrave të Rektorëve të rinj, del edhe lista e fituesve mes kandidatëve për dekan në të gjithë Universitetet publike në vend.

Në zgjedhjet e djeshme votuan 718 personel akademik dhe mbi 25 mijë studentë. Vendimi për zhvillimin e zgjedhjeve ka qenë shumë i debatuar, pasi sipas tyre pandemia nuk i lejon kandidatët të bëjnë fushatë dhe gjithashtu vendos jetën e studentëve në rrezik.

Shumë prej pedagogëve i kanë kundërshtuar këto zgjedhje, sepse shumë prej studentëve nuk kanë mundur që të shkojnë që të votojnë për shkak të situatës së COVID-19, duke mos krijuar mundësinë e të drejtës së votës.

Lista e fituesve për dekan në Tiranë:

Fakulteti i Ekonomisë: Dhori Kule

Fakulteti i Shkencave Sociale: Edmond Rapti

Fakulteti i Drejtësisë: Sokol Mëngjesi

Fakulteti i Gjuhëve të huaja: Artur Sula

Fakulteti i Shkencave të Natyrës: Spiro Drushku

LEXO EDHE  Rama përgatitet për zgjedhje/ Meta: Në 25 Prill shkojmë në një referendum të jashtëzakonshëm

Fakulteti i Institutit të Fizikës Bërthamore të Zbatuar: Brunilda Daci

Fakulteti i Histori Filologjisë: Sabri Laçi

Universiteti ‘Aleksandër Moisiu’ në Durrës: Kseanela Sotirofski

Griselda Abazaj është zgjedhur dekane e Fakultetit të Edukimit

Shkëlqim Fortuzi në Fakultetin e Biznesit

Andon Kume në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike

Lindita Mukli në Fakultetin e Teknologjisë dhe Informacionit

Osman Metalla në Fakultetin e Studimeve Profesionale.

Universitetin ‘Fan S. Noli’ në Korçë

Në Fakultetin e Ekonomisë është zgjedhur dekane Ledina Alolli.

Në Fakulteti e Mësuesisë dekane është zgjedhur Jonela Spaho

Në Fakultetin e Bujqësisë Gjergji Mero.

Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe humane kandidati i vetëm Robert Damo nuk e fitoi garën, pasi nuk plotësoi numrin e votave.

Zgjedhjet për dekan në ketë fakultet, sipas rregullit do te zhvillohen serish pas 2 javësh.