Trafik droge nga Shqipëria në Itali, anti-mafia e Leces shkatërron grupin kriminal

Antimafia e Leçes ka ekzekutuar 9 urdhër ndalimi për disa persona të përfshirë në trafikimin e lëndëve narkotike nga Shqipëria në drejtim të Puglias.

5 prej tyre janë arrestuar dhe 4 janë lënë në detyrim paraqitje. Hetimet e nisura në vitin 2017, zbuluan një organizatë kriminale që trafikonte qindra kilogram drogë nga territoret e Shqipërisë.

Në dritën e provave të mbledhura, DDA e Leçes dhe Zëvendës Prokurori, Dr Giovanna Cannarile, ekzekutuan urdhërat e ndalimit për anëtarët e grupit kriminal.

Organizata kriminale e përbërë nga 24 persona në total, 15 prej tyre ishin arrestuar disa kohë më para, kanë trafikuar ne drejtim të Italisë 3.750 kg marijuanë, 50 kg hashash, mbi 1 kg kokainë, 1 kg Heroinë.

LEXO EDHE  Aksidenti në Vlorë, automjeti përplas shpërndarësin e picave

Rezultatet e operacionit u bënë të mundur falë punës së bërë mes të Komandave të Territorit dhe Departamentit të Operacionit Bari Ajror dhe Detar dhe bashkëpunimit me Autoritetet e Policisë Shqiptare, përmes Njësisë Kufitare Detare Guardia di Finanza të dhomë në Durrës.