Gjykata e Posaçme shpall moskompetencë për dosjen ndaj komisionerëve të Shijakut

Gjykata e Posaçme shpall moskompetencën për dosjen “339” lidhur me hetimet për krimin zgjedhor. Për shkak të mungesës së “grupit të strukturuar”, dosja do t’i dërgohet Prokurorisë së Durrësit.

Mëherët rezultuan se dy nga 22 komisionerët kishin ndërruar jetë, ndërkohë që SPAK u kishte lëshuar urdhër-arreste. Komisionerët akuzohen se kanë votuar në emër të emigrantëve, në zgjedhjet e 2017-ës.

LEXO EDHE  Aksidentohet aktori i njohur, anulohet shfaqja në teatër

Gjykata e Posaçme Antikorrupsion nuk ka ndryshuar asnjë masë sigurie për 19 personat për të cilët u lëshua urdhër arrest, duke lënë në fuqi masat e sigurisë për 10 prej tyre 7 “Arrest në shtëpi” dhe 3 “Detyrim paraqitje”.