Akuzohet për korrupsion, presidenti i Milanit rrezikon tetë vite burg

Presidenti i Milanit, Paolo Scaroni, rrezikon 8-të vite heqje lirie. Prokurori Sergio Spadaro i kërkoi Gjykatës së Milanos 8 vjet heqje lire për shefin ekzekutiv të kompanisë energjitike “ENI”, Claudio Descalzi, dhe për paraardhësin e tij, Scaronin.

CEO i “ENI” dhe numri 1 i klubit kuqezi janë përfshirë mes të pandehurve për korrupsion ndërkombëtar për çështjen “ENI” dhe “SHELL” në Nigeri, me një ryshfet të pretenduar prej 1 miliard e 92 milionë dollarësh të paguar për politikanët e vendit afrikan.

LEXO EDHE  Maratona e Tiranës, ja rrugët ku bllokohet qarkullimi i automjeteve deri në orën 17:00

Nga prokurori kërkohet gjithashtu konfiskimi i 1 miliard e 92 milionë dollarësh, si sasi e ryshfetit të pretenduar që do të ishte paguar për të marrë “pa tender” të drejtat e shfrytëzimit të bllokut të naftës “OPL 245”, nënkontraktor për llogari të “ENI” dhe “SHELL”.